biblio_kansi_1.2011.jpgBibliophilos

Olen kirjan ystäväin äänenkannattaja Bibliophilos. Ilmestyn neljä kertaa vuodessa ja laajuuteni on tätä nykyä 68 painosivua. Tehtävänäni on toimia yhdyssiteenä Suomen bibliofiilien kesken sekä herättää ja pitää vireillä kirjoihin ja muihin tuotteisiin kohdistuvaa mielenkiintoa ja harrastusta maassamme. Minut kustantaa Bibliofiilien Seura ry, joka on asettanut tuekseni toimitusneuvoston.  Olen yltänyt jo kunnioitettavaan yli 70 vuoden ikään, joten olen huomattavasti varttuneempi kuin kustantajani.

Minut painetaan perinteikkäässä Vammalan Kirjapainossa Sastamalassa. Painokseni on noin 1.200 kappaletta ja irtonumerohintani 10 euroa. Myynnissä olen Akateemisessa kirjakaupassa. Minut lähetetään jokaiselle jäsenmaksunsa maksaneelle Seuran jäsenelle. Verohallinto on tänä keväänä todennut, että täytän yleishyödyllisen yhteisön jäsenlehden edellytykset, minkä vuoksi lehden painotyö ja jakelu ovat yhdistykselle arvonlisäverotonta. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi minulle ensi kertaa tämän vuoden maaliskuussa 4.000 euroa kulttuurilehtiavustusta.

Lehden päätoimittajat ovat Elise Tarkoma ja Riku Jokinen. Lehden päätoimittajat tavoittaa osoitteesta paatoimittaja@bibliofiilienseura.fi.