Ajankohtaisia tapahtumia

Lauantaina 19.1.2019 klo 14 Mika Waltarin kirjailijakoti Tunturikatu 13:ssa avautuu bibliofiileille

Bibliofiilien Seuran jäsenille on järjestetty todella ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan kirjailija Mika Waltarin (1908–1979) kotiin Helsingissä. Ennakkoilmoittautuminen sihteerille. Kävijämäärä on rajoitettu 15:een henkilöön, joten toimi nopeasti! TILAISUUS ON LOPPUUNVARATTU!

Tiistaina 12.2.2019 klo 18 keskustelupaneeli Miksi kirjat ovat intohimoni?

Keskustelijoina ovat kolme bibliofiilia eli antikvaarinen kirjakauppias Elmeri Vehkala ja kulttuuritoimittaja ja -blogisti Jesse Raatikainen sekä keskustelua johdatteleva antikvaarinen kirjakauppias ja Bibliofiilien seuran puheenjohtaja Petteri Leino.

Elmeri Vehkala omistaa kolme antikvariaatti Helsingissä - Punainen, Vihreä ja Oranssi planeetta ja hän sai paljon julkisuutta ostaessaan WSOY:n arkiston loppusyksystä 2018. Jesse Raatikainen on kulttuuritoimittaja ja -blogisti. Hänen terävään kynäänsä voi tutustua sivulla http://kulttuurishokki.blogspot.com/. Petteri Leinon Antikvariaatti Pufendorf on moderni verkkoantikvariaatti, seuran pitkäaikainen jäsen Leino on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2015.

Paikkana Töölön kirjaston Mika Waltari-sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki.

Ota ihmeessä ystäväsikin mukaan kuuntelemaan.

Sisäänjättö kirjahuutokauppaan Vanhan Kirjallisuuden päivillä 2019

Huutokauppa järjestetään Sastamalassa, mikäli maaliskuun 2019 alkuun mennessä on jätetty sisään riittävä määrä kohteita (kokonaismäärä enimmillään 150 kohdetta). Bibliofiilien Seuran jäsenet voivat tarjota kirjoja huutokauppaan, kirjalistat pyydetään lähettämään sähköpostitse (riku.jokine@gmail.com). Seura perii huutokaupattavista kohteista provision.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous 2019

Bibliofiilien Seura ry:n vuosikokous pidetään 21.3. klo 17 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tiloissa, Hallituskatu 1, Helsinki. Ks. esityslista tästä.

Tilaisuudessa viestintäjohtaja Sirkka-Liisa Mettomäki käyttää puheenvuoron SKS:n puolesta. Vuosikokousesitelmöitsijäksi on lupautunut kirjailija Matti Rönkä.

Tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumista sihteerille 11.3. mennessä. Vuosikokouspäivänä Tiedekirjassa (Snellmaninkatu 13, Helsinki) Bibliofiilien Seuran jäsenille 50 %:n alennus SKS:n normaalihintaisista kirjoista. Tartu tilaisuuteen!

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.