Ajankohtaisia tapahtumia

Kasvimuseo ja sen kirjasto to 8.5. klo 17

Toukokuussa vierailemme Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) Kasvimuseossa Helsingissä, osoitteessa Unioninkatu 44. Asiantuntevana isäntänämme on yli-intendentti Henry Väre, joka kertoo Kasvimuseon kirjastosta sekä itse museorakennuksesta kulttuurihistoriallisena miljöönä. Sen lisäksi Henry Väre on luvannut paljastaa oman kirjaharrastuksensa salaisuudet.

Vanhan kirjallisuuden päivät 29.–30.6.2018

Vuoden teema on Naisen paikka.

Bibliofiilien oma osasto on totutulla paikallaan Sylvään koulun sisäänkäynnin vieressä katoksen alla. Tule tervehtimään ja ottamaan mukaasi Bibliophilos-lehti ystävälle annettavaksi. Osastolle voi myös ilmoittautua päivystäjäksi, ilmoittautumiset sihteerille.

Perjantaina 29.6.2018 Kirjahuutokauppa

Tänä vuonna kirjahuutokaupan järjestää WSOY ja tarjolla on teoksia WSOY:n kirja-arkistosta 140 vuoden ajalta. Kirjat ovat tuttuun tapaan nähtävillä ennen huutokauppaa.

Lauantaina 30.6.2018 KIRJATEEKKI

Järjestäjä: Bibliofiilien Seura ry

KIRJATEEKKI järjestetään Vanhan Kirjallisuuden Päivillä kolmatta kertaa lauantaina 30.6. klo 11–12. Tapahtumassa on kaksi kirjajukkaa, jotka ovat valinneet kirjallisuutta tämänvuotisella festivaaliteemalla Naisen paikka. Toiseksi jukaksi on jo lupautunut kirjailija Antti Tuuri. Kirjajukkien valitsemaa kirjallisuutta lukevat ääneen näyttelijät Jussi Lehtonen ja Anna Valpuri Kankila.

KIRJATEEKIN juontaa Sakari Katajamäki.

Vierailu Tuglas-seurassa 23.8.2018

Torstaina 23.8. klo 17.30 vierailemme Tuglas-seurassa (Sörnäisten rantatie 22, Helsinki). Isäntänä FT Heikki Rausmaa, seuran kirjaston- ja arkistonhoitaja. Osallistujia pyydetään ilmoittautumaan 20.8. mennessä sihteerille. Ohjelmassa kahvit ja tutustuminen seuran toimintaan.

Päiväretki Tallinnaan 8.9.2018

Lauantaina 8.9. teemme päiväretken Tallinnaan. Vierailu Suomen Viron-instituuttiin on jo varmistunut. Muut kohteet ovat vielä työn alla: Viron kansalliskirjasto, Tiedeakatemian kirjasto, Viron teatteri- ja musiikkimuseo, Suomen suurlähetystö, ym. Tarkempi aikataulu ja ohjelma sihteeriltä, jolle myös ilmoittaudutaan.

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.