Ajankohtaisia tapahtumia

1714 – Suomen historian helvetillisin vuosi

Jäsenilta tiistaina 16.1.2018 klo 18–20: Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa, os. Topeliuksenkatu 6, Helsinki.

Vuonna 2018 tulee kuluneeksi 200 vuotta Zachris Topeliuksen syntymästä. Dosentti Teemu Keskisarja valottaa meille Topeliuksen sadun Koivu ja tähti taustoja.

Ota ihmeessä mukaan ystäväsikin ja tule ajoissa, sillä Keskisarjan puhetilaisuudet täyttyvät yleensä ääriään myöten. Yleisötilaisuuden toinen järjestäjä on Helsingin Kalevalaiset naiset ry.

Vierailu Aalto-yliopiston kirjastoon

Maanantaina 12.2.2018 klo 17 alkaen oppimiskeskuksen johtaja Matti Raatikainen esittelee meille kirjaston kokoelmien vanhaa kirjallisuutta ja ainakin kertoo, jos ei näytä, mitä aarteita kassakaappiin on tallennettu.

Aalto-yliopiston kirjaston käyntiosoite on Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniementie 9, Espoo. Vierailijamääräksi on sovittu 20–30 henkilöä, ilmoittautumiset sihteerille 1.2. mennessä.

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous

Vuosikokous pidetään 14.3.2018 klo 18 Otavan tiloissa ja puhujaksi on lupautunut Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth. Hän valottaa meille sisäpiiritietoa tämän päivän kustannustoiminnasta ja esittelee rakkaita kirjoja omasta kokoelmastaan.

Tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan sihteerille 5.3. mennessä.

Esityslista on nähtävissä tästä.

Kaunista!

Keskiviikkona 11.4.2018 klo 18.00 alkaen tutustumme Kansalliskirjastossa käsin sidottujen kirjojen näyttelyyn Kaunista! Kansalliskirjaston osoite on Unioninkatu 36, Helsinki.

Näyttely koostuu kahdesta osuudesta, Kirjansidokset Pohjoismaista 2018 -näyttelystä ja Kansalliskirjaston osuudesta Kirjansidonnan Helmiä. Ensinnä mainittussa näyttelyssä on moderneja yksilöllisiä kirjansidoksia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Fär-saarilta. Kansalliskirjaston osuus esittelee kirjansidoksia 1400-luvulta aina 1800-luvun puolelle saakka, pari kohdetta on 1900-luvultakin. Ilta järjestetään Bibliofiilien Seuran ja Espoon Kirjansitojat ry:n yhteisenä jäsentilaisuutena.

Näyttelyyn johdatellaan Kansalliskirjaston Agricola-huoneessa pidettävin alustuksin, minkä jälkeen siirrymme varsinaiseen näyttelytilaan. Kirjansidokset Pohjoismaista 2018 -näyttelystä ja sen taustasta kertoo Espoon kirjansitojat ry:n edustaja, Kirjansidonnan Helmiä -näyttelystä Bibliofiilien seuran varapuheenjohtaja, näyttelyn suunnitteluun osallistunut Anna Perälä.

Kaunista! -näyttely on tässä muodossa avoinna 28.2.2018–19.5.2018. Sen jälkeen Kirjansidokset Pohjoismaista 2018 lähtee kierrokselleen muihin Pohjoismaihin. Vitriinit eivät kuitenkaan jää pitkäksi aikaa tyhjiksi, vaan niihin tulevat nähtäville Kirjataiteen komitean valitsemat vuoden 2017 kauneimmat kirjat, ja Kirjansidonnan Helmiä jatkuu edelleen.

Lähemmät tiedot näistä tilaisuuksista ja tulevista näyttelyistä julkaistaan Bibliophiloksen numerossa 1/2018.

Toukokuun (v. 2018) tapahtumia

Toukokuussa vierailemme Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) Kasvimuseossa Helsingissä, asiantuntevana isäntänämme on yli-intendentti Henry Väre. Tarkemmat tiedot vierailun ajankohdasta julkaistaan Bibliophiloksessa 1/2018 ja verkkosivuilla sekä välitetään myös sähköpostitse niille jäsenille, jotka ovat lähettäneet sähköpostiosoitteensa Seuran sihteerille.

Vanhan kirjallisuuden päivät 29.–30.6.2018

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.