Ajankohtaisia tapahtumia

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous

Vuosikokous pidetään 14.3.2018 klo 18 Otavan tiloissa ja puhujaksi on lupautunut Otavan hallituksen puheenjohtaja Henrik Ehrnrooth. Hän valottaa meille sisäpiiritietoa tämän päivän kustannustoiminnasta ja esittelee rakkaita kirjoja omasta kokoelmastaan.

Tarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittautumaan sihteerille 5.3. mennessä.

Esityslista on nähtävissä tästä.

Retki Didrichsenin taidemuseoon la 24.3. klo 15

Didrichsenin taidemuseossa (os. Kuusilahdenkuja 1, Helsinki) on Suomen modernin taiteen huipputaiteilijaparin, nuorena kuolleen Ahti Lavosen (1928–1970) ja Maija Lavosen (s.1931, tyttönimeltään Luukela) yhteisnäyttely. Ahti Lavonen on informalistisen, vapaamuotoisen abstraktismin edelläkävijä. Hän on tunnettu ennen kaikkea reliefipintaisista valkoisista ja hopeisista maalauksistaan. Tekstiilitaiteilija Maija Lavonen puolestaan on venyttänyt tekstiilitaiteilijan roolinsa valokuituveistoksiin asti.

Bibliofiilien Seuran jäsen, taidehistorioitsija Leena Ahtola-Moorhouse opastaa meitä näyttelyssä, joka on meille bibliofiileille ilmainen. Esittelyyn mahtuu 20 henkeä, ilmoittautuminen sihteerille (sihteeri@bibliofiilienseura.fi).

Kaunista!

Keskiviikkona 11.4. klo 18.00 alkaen tutustumme Kansalliskirjastossa käsin sidottujen kirjojen näyttelyyn Kaunista! Kansalliskirjaston osoite on Unioninkatu 36, Helsinki.

Näyttely koostuu kahdesta osuudesta, Kirjansidokset Pohjoismaista 2018 -näyttelystä ja Kansalliskirjaston osuudesta Kirjansidonnan Helmiä. Ensinnä mainitussa näyttelyssä on moderneja yksilöllisiä kirjansidoksia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista ja Färsaarilta. Kansalliskirjaston osuus esittelee kirjansidoksia 1400-luvulta aina 1800-luvun puolelle saakka, pari kohdetta on 1900-luvultakin. Ilta järjestetään Bibliofiilien Seuran ja Espoon Kirjansitojat ry:n yhteisenä jäsentilaisuutena.

Näyttelyyn johdatellaan Kansalliskirjaston Agricola-huoneessa pidettävin alustuksin, minkä jälkeen siirrymme varsinaiseen näyttelytilaan. Kirjansidokset Pohjoismaista 2018 -näyttelystä ja sen taustasta kertoo Espoon kirjansitojat ry:n edustaja, Kirjansidonnan Helmiä Kansalliskirjastosta -näyttelystä Bibliofiilien seuran varapuheenjohtaja, näyttelyn suunnitteluun osallistunut Anna Perälä.

Kasvimuseo ja sen kirjasto to 8.5. klo 17

Toukokuussa vierailemme Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) Kasvimuseossa Helsingissä, osoitteessa Unioninkatu 44. Asiantuntevana isäntänämme on yli-intendentti Henry Väre, joka kertoo Kasvimuseon kirjastosta sekä itse museorakennuksesta kulttuurihistoriallisena miljöönä. Sen lisäksi Henry Väre on luvannut paljastaa oman kirjaharrastuksensa salaisuudet.

Vanhan kirjallisuuden päivät 29.–30.6.2018

Vuoden teema on Naisen paikka.

Bibliofiilien oma osasto on totutulla paikallaan Sylvään koulun sisäänkäynnin vieressä katoksen alla. Tule tervehtimään ja ottamaan mukaasi Bibliophilos-lehti ystävälle annettavaksi. Osastolle voi myös ilmoittautua päivystäjäksi, ilmoittautumiset sihteerille.

Perjantaina 29.6.2018 Kirjahuutokauppa

Tänä vuonna kirjahuutokaupan järjestää WSOY ja tarjolla on teoksia WSOY:n kirja-arkistosta 140 vuoden ajalta. Kirjat ovat tuttuun tapaan nähtävillä ennen huutokauppaa.

Lauantaina 30.6.2018 KIRJATEEKKI

Järjestäjä: Bibliofiilien Seura ry

KIRJATEEKKI järjestetään Vanhan Kirjallisuuden Päivillä kolmatta kertaa lauantaina 30.6. klo 11–12. Tapahtumassa on kaksi kirjajukkaa, jotka ovat valinneet kirjallisuutta tämänvuotisella festivaaliteemalla Naisen paikka. Toiseksi jukaksi on jo lupautunut kirjailija Antti Tuuri. Kirjajukkien valitsemaa kirjallisuutta lukevat ääneen näyttelijät Jussi Lehtonen ja Anna Valpuri Kankila.

KIRJATEEKIN juontaa Sakari Katajamäki.

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.