Ajankohtaisia tapahtumia

TO 15.9. klo 18.00

Markku Oksanen: Kirjahuutokaupat

Töölön kirjaston Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki

Bibliofiilien seuran johtokunnan jäsen, TkT Markku Oksasen tuore teos Kirjahuutokaupat Suomessa 1961–2019 (Inkunaabeli 2022) sisältää valtavan määrän kirjatietoa ja on siksi ehdotonta luettavaa kaikille bibliofiileille. Odotettu kirja kertoo kirjahuutokauppojen toimijoista, huudoista, kohteista, keskeisistä aihepiireistä ja kirjahuutokauppoja käsittelevistä artikkeleista kuuden vuosikymmenen aikana.

Markku esittelee meille kirjaansa ja luvassa lienee myös en innoittamaa keskustelua ja muistelua kirjahuutokaupoista ja niihin osallistuneista persoonallisuuksista, sekä totta kai kiinnostavista kirjoista. Tilaisuudessa ehkä saamme vastauksen kysymyksiin, mikä tekee kirjasta harvinaisen ja halutun, ja miten bibliofiilien kiinnostus eri aihepiireihin on vaihdellut vuosikymmenten aikana. Tervetuloa!

.

TO 20.10. klo 18.00

Anna Perälä: Lahjoja painetussa muodossa

Töölön kirjaston Mika Waltari -sali, Topeliuksenkatu 6, Helsinki

Kuulemme vanhoista kulttuuritraditioista, kirjakirjahistorian tutkija, tietokirjailija, VTM, TT h.c. Anna Perälän kertoessa meille 1700- ja 1800-luvulla koululaisille annetuista palkintokirjoista, lahjoiksi annetuista virsikirjoista sekä kirjanpainajille ja kirjanpainajakisälleille painetuista onnittelurunoista. Näytillä on alkuperäistä aiheeseen liittyvää aineistoa, jotta pääsee omin silmin ihailemaan ja kenties sorminkin koskettelemaan. Tervetuloa!

To 17.11. klo 18.00. Raimo Jussila: Kirja-alan sanakirja. Töölön kirjasto, Topeliuksenkatu 6, Helsinki.

Bibliophiloksen entinen päätoimittaja FL Raimo Jussila on tehnyt kulttuurityön keräämällä kansien väliin suomenkielisen kirja-alan sanaston. Kirja-alan sanakirja (2022) sisältää runsaasti etymologioita ja muun muassa englannin, latinan ranskan, ruotsin, saksan, venäjän ja viron vastineita. Teos ilmestyy myöhemmin syksyllä Vastapainon kustantamana.

Raimo Jussila on tunnustettu ja arvostettu tutkija ja ensyklopedisti, ja sen lisäksi taitava ja oivaltava sanankäyttäjä myös suullisesti. Tervetuloa kuuntelemaan ja valistumaan!


Jouluglögit 8.12. klo 18:00, Antikvariaatti Pufendorf, Lönnrotinkatu 28

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.