Ajankohtaisia tapahtumia

MARRASKUU 2019

Jäsentilaisuus Lastenkirjainstituutissa lauantaina 9.11.2019 klo 13

Tilaisuuden aluksi kirjastonhoitaja Päivi Nordling esittelee instituutin perustoimintoja sekä kokoelman vanhempia kirjoja, erikoiskokoelmia ja lahjoitustapoja ja -kontakteja.

Alkuesittelyn jälkeen lasten- ja nuortenkirjallisuuden vapaa tutkija, kriitikko ja tietokirjailija Päivi Heikkilä-Halttunen avaa omaa kirjankeräämisen historiaansa ja kertoo muutamista hankkeista, joissa on hyödyntänyt Lastenkirjainstituutin kokoelmia. Tämän jälkeen on aikaa yleisön kysymyksille, vapaalle keskustelulle ja Lastenkirjainstituutin kokoelmiin tutustumiselle. Myynnissä LKI:n julkaisusarjan tuotteita, postikortteja ym.

Lastenkirjainstituutissa ei ole kahvittelumahdollisuutta, joten virkistäytymiselle kannattaa varata aikaa ennen tai jälkeen vierailun. Satakunnankadun ja Hämeenkadun väliin sijoittuvan Puutarhakadun lähimaastossa on lukuisasti kahviloita, ravintoloita ja baareja.

Tilaisuus järjestetään Lastenkirjainstituutissa, osoite Puutarhakatu 11 A, Tampere. Ilmoittautumiset sihteerille: kati.solastie(at)kolumbus.fi tai p. 040 1343 224 (tekstiviesti tai soitto klo 15 jälkeen). Ks. tästä ilmoitus tapahtumasta Lastenkirjainstituutin verkkosivuilta.

Jäsentilaisuus torstaina 14.11.2019 klo 18: Taiteilijakirjat

Marraskuun toisessa jäsentilaisuudessamme kuvataiteilija, MFA Tatjana Bergelt kertoo taiteilijakirjoista. Muun taiteellisen tuotantonsa ohella Tatjana Bergelt on tehnyt lukuisia taiteilijakirjoja, joita on hankittu myös eri maiden taidemuseoiden ja yliopistokirjastojen kokoelmiin.

Yksilölliset taiteilijakirjat ovat jo sinänsä taideteoksia ja ne rikkovat perinteisen kirjan rajoja. Taiteilijakirjojen olennaisia elementtejä ovat kuvataide eri muodoissaan, typografia, materiaalit ja kirjan usein poikkeuksellinen rakenne. Tilaisuudessa on nähtävillä sekä Tatjana Bergeltin omia että muiden taiteilijoiden taiteilijakirjoja.

Bergelt kertoo myös millaisia yhteyksiä hän näkee Vladimir Nabokovin työssä arvostettuna kirjailijana ja perhostutkijana. Aihe liittyy Bergeltin tekeillä olevaan taiteilijakirjaan pas de deux. Kirjaprojektinsa toteuttamiseksi hän tutustuu tänä syksynä myös Harvardin yliopistossa olevaan Nabokovin Genitalia Cabinet -kokoelmaan ja New York Public Libraryn Berg-arkistoon.

Tilaisuus pidetään Helsingin Kalevalaisten naisten kokoustilassa, osoitteessa Runeberginkatu 37 A 6, Helsinki. Ulko-ovella on ovisummeri. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä makeaa, kahviraha 3€.

JOULUKUU 2019

Bibliofiilien jouluglögit keskiviikkona 11.12.2019 klo 18

Kokoonnumme joulunalustunnelmissa  Antikvariaatti Pufendorfiin, Lönnrotinkatu 28 A, Helsinki. Glögeille ilmoittaudutaan etukäteen 5.12. mennessä sihteeri(at)bibliofiilienseura.fi tai tekstiviestillä p. 040 1343 224, jotta osaamme varata riittävästi tarjottavaa.

Jos sihteerillä on sähköpostiosoitteesi, päivittyy seuran ohjelma myös sähköpostiisi.